Irritationsobjekt en vanlig onsdag

* Priserna höjs på Stadsteatern och de har sänkt ungdomsåldern till 25 istället för 26. 230 kronor för en föreställning det är lite mycket när man lever på CSN men vem behöver kultur när man kan låna Liza Marklund gratis på bibblan ÅH VAD JÄVLA BITTER JAG BLEV NU.

* Missförstånd kring användandet av reflexiva possessiva pronomen. Sin/sitt/sina är reflexiva possessiva pronomen. De kallas reflexiva för att de syftar tillbaka på subjektet i satsen och possessiva för att de uttrycker ägande. Och det blir så extremt frustrerande för alla om du inte förstår skillnaden i betydelse mellan Lisa avslutade hennes turné idag (en mening som jag precis hörde på P3 hej kulturskymning) och den korrekta meningen Lisa avslutade SIN turné idag. SIN, SIN, SIN. För bövelen, människor! Lisa är subjektet och det pronomen du använder måste här syfta tillbaka på henne - "hennes" är ett vanligt ICKE-REFLEXIVT possessivt pronomen som inte alls ger samma betydelse. Lisa avslutade hennes turné = Lisa avslutade någon annan kvinnas turné.

Herregud det borde vara straffbart att framträda i statligt finansierad radio och INTE KUNNA ANVÄNDA PRONOMEN.

* Rymdromantiken. Alltså snälla nån, det har varit hundar och marsvin och hästar och ryssar och amerikaner i rymden redan, det är INGEN SOM BRYR SIG OM CHRISTER FUGLESANG annat än som humorfigur i Killinggängets version. Det enda som skulle kunna väcka mitt intresse är en inställd resa för det skulle vara så elak-roligt. "Aw, så du mötte ditt livs åttionde motgång idag, Christer, kommer du någonsin att få se jymden?" Vi förväntas visst vara så härligt upprymda och tänka fina positiva tankar om att följa sina drömmar och kämpa för sitt mål (ungefär på samma idiotiska sätt som vi ska idolisera folk som cyklar över Atlanten och klättrar baklänges utan syrgas uppför Mount Everest på ett ben och sedan avslutar med att försöka flyga ned i en egenhändigt gjort drake ojdå det gick inte TRAGEDIN PÅ MOUNT EVEREST – äventyrare CHOCKDOG) nu för oj oj en svensk får göra något utanför Sverige, det är ju alltid värt att tjata om tills öronen faller av. För att riktigt egga oss har Aftonbladet sin vana trogen laddat med statistik på hur många som dör i rymden. Till och med DN har nedräkning under rubriken DET SVENSKA RYMDÄVENTYRET. Svenska, my ass. Äventyr, my ass. Jag ska av princip ta sovmorgon istället för att vara uppe och titta på avfärden.

(I övrigt har jag suttit och skrivit en "användarprofil" för
Frida idag. Har klassificerat dig som väldigt informationskompetent, bland annat. Hela uppgiften känns därför extremt överflödig. "Användaren kan ungefär tio gånger så mycket om hundar som informationsexperten. Härmed bevisar jag att kursen är totalt värdelös, yeah!")

Kommentarer
Postat av: Christine

Vi förväntas visst vara så härligt upprymda och tänka fina positiva tankar om att följa sina drömmar och kämpa för sitt mål

uppRYMDa.. haha!

Postat av: Christine

"Vi förväntas visst vara så härligt upprymda och tänka fina positiva tankar om att följa sina drömmar och kämpa för sitt mål"

uppRYMDa.. haha!

2006-12-06 @ 18:19:16
URL: http://christineo.blogg.se
Postat av: Frida

Weehaa! Jag är en överkvalificerad användare! Känns rätt gött faktiskt! *pratar breedaste värmländskan preciiis som i "Smala Sussie"*

2006-12-06 @ 18:52:45
Postat av: Ika

Men jösses. Där försvann P3:s sista rest av den forna trovärdigheten. Och deras sändningslokaler som jag har sett på riktigt och allt! Vilket slöseri.

2006-12-07 @ 11:30:08
URL: http://www.bloggen.fi/cassiopeia
Postat av: Anna

Någonting annat som borde vara straffbart är vanlig jävla dumhet.
Citat: "Kan man byta fadderbarn?"

Och nej, det är inte jag som har valt tv-kanal.

2006-12-08 @ 20:43:56
Postat av: anna

HAHA!

2006-12-14 @ 21:00:20
Postat av: Loverealme

This page is very informative and interesting although often sad and upsetting.

2007-12-28 @ 16:35:40
URL: http://loverealme.blogspot.com
Postat av: Runarjenny

Thanks for your hard work,the info ,links , and rescourses are an asset to our business.

2009-09-23 @ 08:23:15
URL: http://runarjenny.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback