Winter Classics Challenge

56420-15

Läs mer klassiker! Fem böcker på två månader ska väl inte vara omöjligt.

Jag är ju riktigt beläst när det kommer till just klassiker. (Känns rätt skönt att kunna säga, för övrigt, särskilt som jag bestämde mig som trettonåring att jag skulle läsa ALLA klassiker i hela världen.) Allt som alla andra ska läsa - Austen, Brontë, Dickens, Dostojevskij, Joyce. Been there, done that. Ah...the benefits of a litteraturvetenskaplig education. Men man kan alltid skrapa ihop fem stycken ännu olästa.

1. As I lay dying, William Faulkner
2. vad som helst av Ignacy Krasicki
3. Hung Lou Meng, or The Dream of the Red Chamber, Xueqin Cao
4. Fathers and sons, Ivan Turgenev
5. Mrs Dalloway, Virginia Woolf

För övrigt återvänder jag till civilisationen och ångesten på söndag. Socialiseringsförslag mottages tacksamt. Jag längtar efter ljud och synintryck igen efter alla granar här uppe!

Kommentarer
Postat av: Frida

OOkej, jag hade hört talas om den sista av de fem "klassikerna"...jag är verkligen itne en litteraturnörd (no offence, skulle gärna vara)*lika bra att erkänna*

2007-01-07 @ 20:59:16
Postat av: Ika

Liksom, jag kvalar nog inte heller in som litteraturnörd om man ska gå på de här premisserna... :) Men jag tänkte faktiskt joina dig i klassikerläsandet, även om jag gör det lite på eget sätt.

Postat av: Åsa

Ika: Haha, jag gjorde faktiskt en sökning efter utomeuropeiska klassiker inför projektet. :) Inte en chans att jag kommit på Xueqin Cao på egen hand...

2007-01-08 @ 21:09:16
URL: http://girlafraid.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback