Sanningsministeriets Two Minute Hate: Överliggare, av typen Monokelbärande Mösspartist

Idag satt jag och tjuvlyssnade på några överliggarsnubbar här i den aaaanrika studentstaaaden. En av dem "håller på lite med historia" just nu (dvs, med stor sannolikhet: han klarar knappt G på Historia A och berikar två gånger i veckan något seminarie med sina djupa insikter om tingens ordning) och en annan "började läsa lite grekiska, tröttnade på teologin" (dvs blev inte antagen till prästutbildningen och klarar inte att fullborda sin teol. kand. pga bristande begåvning, alt. dispyt med lärare ang. redan nämnda bristande begåvning) och de är ju så fruktansvärt provocerande meningslösa, de här männen. För det är ALLTID män. De är en sjukt homogen grupp dessutom.

Kännetecken: kåraktiva och medlemmar av något obskyrt parti, typ
Mösspartiet som vill stå i klunga och sjunga Kungssången på årsdagen för varje slag någon svensk någonsin vunnit sedan Ansgars tid; blir mycket upprörda av skämt om sin egen person - saknar helt självdistans och självkritik; saknar även kritiskt tänkande - kritiken sträcker sig ungefär till att håna meningsmotståndare; oattraktiva - inte sällan så pass frånstötande att man misstänker att de aldrig fått ligga, ofta och gärna iförd klädsel som förvärrar eländent, såsom kravatt och illasittande kostymer samt ett litet hånleende på läpparna för själva grunden i överliggarens livsåskådning är att han är jävligt bra, trots överväldigande motbevis; anhängare av konservativa (monarki!!! det finaste vi har!!!!) eller möjligen nyliberala politiska åskådningar - sossesverige förstår inte de här männens begåvning helt enkelt; dumma i huvudet - kan ofta något om ett mycket litet område, ex. militärhistoria eller maltwhiskey och förstår inte på några villkor hur man kan sätta in något i ett perspektiv, sådana saker som processer och strukturer ägnar sig enbart naiva kommunister åt! De skriver b-uppsats om Heidenstams tidiga författarskap och Rolandssången och någon specifik militär under ett specifikt krig eller varför inte om Karl XII, denna vår NATIONALHJÄLTE?

Kort sagt: hela deras väsen utgörs av idioti, oförmåga och brist på sex. Kanske framförallt av bristen på sex, denna ekande tomhet, deras strupars sår, deras hjärtans skrin i världen. Om de här killarna någonsin fått knulla så är det oerhört sporadiskt och för många år sedan, efter en Gasque med en halvt medvetslös brud som inte kom undan. Numer går killarna mest på Ordensfester där inga kvinnor är välkomna annat än som objekt i de skojfriska dryckesvisorna. (Dessutom är garanterat en rätt stor procent av de här asen latent homosexuella eftersom de speglar sig i varandra och liksom Narcissus faller de för det fantastiska de ser i sin bordsgranne med den vackra röda flugan och vurmen för svensk nationalromantisk diktning men GUD NÅDE den som föreslår att de skulle göra slag i saken och idka lite mysig samkväm för vuxna män kan göra saker - samtala, dyrka Konungen, putsa manschettknapparna, runka - tillsammans utan att de nödvändigtvis behöver vilja ligga sked och smekas ömt. SÅ DET SÅ!)

Och de föds och återuppstår i Carolinabiblioteket, på nationerna och kåren och förökar sig genom någon märklig form av kloning (jag vägrar tro att det sker på naturlig väg, jag ORKAR INTE FÖRESTÄLLA MIG) och sitter på varje A och B-kurs och hävdar saker med en tvärsäkerhet som är reserverad för barn, idioter och riktigt gamla människor. Och män som inte fått höra frasen "men nu får du väl för fan ta och hålla käften, ditt ointelligenta jävla mähä" tillräckligt ofta i sina liv. Som tror att det är allmän sed att försöka mästra sina lärare (särskilt kvinnliga, de där kvinnfolket är ju bara intresserade av kvinnliga problem, inte sådana allmänmänskliga dilemman som huruvida Atterbom eller Geijer var det största poetiska geniet) och vägra förstå en enda struktur någonsin i något sammanhang (det handlar om INDIVIIIIIIIIDEN) samt gå klädd som något jävla missfoster från 1870-talet. Det finns så många människor som hatar sig själva och så kommer de här snubbarna - SOM HAR ALL ANLEDNING TILL SJÄLVFÖRAKT I MÄNGD - och strör sin överdimensionerade självbild omkring sig som vore den mjäll. De här männen tillför inte samhället någonting överhuvudtaget, de är de ultimata parasiterna. De kan ingenting, de gör ingenting, de inspirerar inte någon till någonting. De är inte ens snälla. Bananflugor är till större nytta än monokelbärande mösspartister. Till och med teknologer med ölmössa och overall som ordnar luciatåg och spexar till det är charmiga i jämförelse.

Min tröst i det här mörkret är att de är för korkade för att ta sig speciellt högt i sin akademiska karriär, såvida inte Pappa (vi kan väl utan att känna oss alltför fördomsfulla tänka oss att de här snubbarna knappast uppfostrats av några Grupp 8-feminister) befinner sig inom den akademiska världen vilket han såklart gör och JORDEN BLIR ALDRIG AV MED DEM, ALDRIG NÅGONSIN, ALLTID SKA DE SITTA DÄR MED SINA SJÄLVGODA LEENDEN OCH FÖRNUMSTIGA INLÄGG OCH INTERNA NÄTVERK OCH ORDNAR SOM HAR PENISFORMADE JÄVLA SYMBOLER OCH GUUUUUUD, JAG VILL SLÅ DEM HÅRT I HUVUDET FÅR JAG DET, SNÄLLA?

Det är antingen det eller så får någon av er ligga med dem.

Kommentarer
Postat av: Kimj

God natt kram KimJ

Postat av: Morgan le Fay

Jag vägrar. Röstar för lätt misshandel, alternativt kan de väl köra tåget med varandra? Antagligen är det det deras ordensmiddagar går ut på ändå, därav hemlighetsmakeriet...

2007-10-16 @ 11:48:48
URL: http://oneaprilday.blogspot.com
Postat av: Jessicab

Åhhh, sant så sant! Jag har träffat på en del såna där (det går helt enkelt inte att plugga i Uppsala utan att göra det) och först trodde jag inte att det var på riktigt. De verkar ju vara parodier på sig själva, men som sagt, självironin har inte nått till nationernas mörkaste skrymslen.

Har däremot (tack och lov) inte stött på någon ute på föreläsningarna, det är en av de stora fördelarna med att vara naturvetare...

2007-10-16 @ 14:39:31
Postat av: Anonym

Hear, hear!

Det värsta är att dom faktiskt FÅR konstiga adjunktstjänster alt. biblioteks-tjänster vid nån humanistisk institution, och därifrån tar dom sig in i akademin. Fast dom producerar ju ALDRIG bra forskning - "The Return of Punsch-History!" - men de kniper stålar av div. ordnar och sånt, dom jävlarna...

Längtar till fredagens misantrop-ölande :-)

2007-10-17 @ 01:01:48
Postat av: Johan

Vad skönt att någon äntligen ryter till om dessa jävla mongon som förpestat precis alla mina carolinabesök i 5 års tid. De sitter nästan alltid inne på kaféet, jag antar att de är en av orsakerna till den nationalromantiska sekelskiftesinredningen, och ger en föraktfyllda "adelsgubbe från 1700-talet som låter piska sina drängar"-blickar. Egentligen kommer de från svenska småstäder och har förmodligen varit mobbade datakillar ända tills de flyttade till Uppsala, där de bytte fläckiga counterstrike-t-shirts mot "stiligare" second hand-kavajer och flugor i något slags försök att se ut som 53-åriga nazistsympatiserande Uppsalaprofessorer från 1930-talet.

2007-10-17 @ 13:44:33
Postat av: Anna

...

wow

Har inte råkat ut för de typerna själv (de finns säker i Lund med, men det finns det så mycket annat elände att jag isolerade mig i ett helt år) med gud. Slå dem.

2007-10-17 @ 21:57:26
URL: http://tatortstimotej.blogsome.com
Postat av: victor

wonderful. mina värsta encounters var på en kurs i ekonomisk historia. de började tävla i latinska glosor.

2007-10-23 @ 10:15:11
URL: http://queervegan.blogspot.com
Postat av: Girl Afraid

Johan: Jag vet, de bor där. Och det roliga är att om de hade levt på 1700-talet hade de bott i rännstenen och dött mycket unga för det finns få grupperingar av människor som borde vara sämre anpassade till hårt arbete och dåligt med mat som nationsaktiva mösspartister.

Victor: Nej. Jag orkar inte. På allvar?

2007-10-23 @ 18:58:02
Postat av: victor

jodå. det började i en diskussion kring begreppet "patriarkalism". inte de bäst spenderade två timmarna i mitt liv.

2007-10-25 @ 23:05:22
URL: http://queervegan.blogspot.com
Postat av: Lovewashing

Great site, keep up the good work

2008-01-07 @ 23:12:59
URL: http://lovewashing.blogspot.com
Postat av: Jakob

Hello, any body here???

2009-12-22 @ 10:16:33
URL: http://jakob.eadas.net
Postat av: Torres

<i>"Kort sagt: hela deras väsen utgörs av idioti, oförmåga och brist på sex.""Bananflugor är till större nytta än monokelbärande mösspartister. Till och med teknologer med ölmössa och overall som ordnar luciatåg och spexar till det är charmiga i jämförelse.""Min tröst i det här mörkret är att de är för korkade för att ta sig speciellt högt i sin akademiska karriär"</i>Vilket hat... jag kan bara säga att jag tycker synd om dig. Det kan inte vara ett roligt liv att leva när du möter människor du ogillar så starkt att du helst vill att de inte finns. jag kan inte förstå att du är så fylld av hat mot människor bara för de åsikter de har, som du egentligen inte ens vet något om. Eller att du är så fylld av hat mot människor som gör andra livsval än de val du uppskattar.Och jag kan tillägga att jag fruktar för mitt liv - den dag du får makt att bestämma över det. Inte för att jag är en "monokelbärande mösspartist" - men jag slår vad om att en helt vanlig jävla gråsåsse (nåja) med invandrarbakgrund gör jävligt mycket fel i dina ögon.<i>"Dessutom är garanterat en rätt stor procent av de här asen latent homosexuella"</i>Korrekt, fast inte latent, utan ofta öppet. Fast vad har deras sexualitet med dig att göra? Är du en sådan människa som anser att du har i andras privatliv att göra?<i>"JAG VILL SLÅ DEM HÅRT I HUVUDET FÅR JAG DET, SNÄLLA?"</i>

Nej det får du inte. Är det meningen att det på något sätt ska vara roligt att hota med fysiskt våld?Har du försökt och prata med dem? Eller är du orolig för att du skulle ha svårt att argumentera med "loosers som aldrig får ha sex"?/MT

2010-01-07 @ 09:56:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback